dslr

Beste DSLR camera’s tot nu toe

De DSLR is voor de meeste fotografen de eerste keus als het gaat om het kopen van een nieuwe camera. Of je nu net begint met fotograferen of al een doorgewinterde fotograaf bent, de DSLR past bij ieder type fotograaf. Deze camera’s hebben een manuele bediening, maken uitmuntende foto’s en je kunt de lenzen vervangen. Hieronder de beste DSLR’s tot nu toe.

Canon EOS 5D Mark IV

Dit is de opvolger van de EOS 5D Mark III. De 5D-serie staat al jaren bekend om zijn topkwaliteit en is zeer geliefd bij professionele fotografen. De Mark III was al uitstekend, maar is de Mark IV een verbetering ten opzichte van zijn voorganger? Ja. Sterker nog, de verbeteringen zijn opvallend en groot. Het nieuwe model heeft een grotere sensor, beschikt over WIFI en GPS, heeft een 3.2 inch touchscreen en uitgebreide 4K-videomogelijkheden.

Nikon D810

Dit model is wat ouder dan de andere modellen in dit lijstje, maar dat betekent niet dat het geen goeie camera is. Het is de opvolger van de D800E die Nikon in 2012 introduceerde. De D810 schiet nog steeds uitstekende foto’s en kost nu niet meer zo veel. Hij filmt echter niet in 4K (wat nu wel de standaard is), maar de 1080p beelden zien er altijd nog goed uit.

Canon EOS 5DS

De 5DS heeft tot nu toe de hoogste resolutie op de markt van de DSLR’s. De foto’s zien er uitmuntend uit, de detail’s komen fantastisch naar voren en de dynamic range is zeer goed. De 5DS is momenteel de benchmark voor alle camera’s, maar is niet perfect. Er zit geen WIFI in, Ultra HD recording is niet mogelijk en de foto’s nemen veel ruimte in beslag op de geheugenkaart.

Nikon D3300

Voor de beginnende fotograaf is dit een uitstekende instapmodel. Het is één van de goedkoopste modellen die één van de scherpste sensoren bezit en ook nog een goede lens heeft. Voor de mensen die willen beginnen met fotograferen, is dit de beste optie om te kopen.