curacao

[FOTO’S] Karel Verwey in Curaçao

In 2001 heb ik één van de ABC-eilanden bezocht: Curaçao.

Op de dag van de vlucht was ik al vroeg uit de veren en pakte ik nog de laatste essentiële dingen in. Rond zeven uur in de ochtend stond de taxi klaar om ons te brengen naar Schiphol. Eenmaal op Schiphol begon mijn onderbuik een beetje te kriebelen. Toch altijd wel spannend om naar een ver land te reizen.

Na ongeveer tien uur vliegen kwamen we aan op de luchthaven van het mooie, zonnige en warme Curaçao. We hebben een taxi gepakt naar het hotel, koffers uitgepakt en zijn gelijk op pad gegaan.

We hebben heel veel mooie dingen gezien en het was een top vakantie. Kijk hieronder een aantal van mijn foto’s van Curaçao.

Over Curaçao

Curaçao is een eiland in de Caraïbische Zee, vlakbij Venezuela. De hoofdstad van dit eiland is Willemstad en het eiland heeft iets meer dan 150.500 inwoners. Deze inwoners spreken Nederlands, Papiaments en Engels.

Geschiedenis

Curaçao werd in 1499 ”ontdekt” door een Spanjaard: Alonso de Ojeda. Toen der tijd telde het eiland zo’n 2000 Caquetio. Caquetio waren de indianen van Venezuela. De Spanjaarden vestigden op dit eiland, maar het was geen groot succes. De agricultuur viel tegen en de Spanjaarden noemden het eiland nutteloos. Het aantal Spanjaarden op het eiland nam af en het aantal Caquetio bleef stabiel.

In 16344 werd het eiland opnieuw ingevallen, maar dit keer door de Nederlanders. De West-Indische Compagnie (WIC) zag in het eiland een uitstekende plek voor handel en kaapvaart. In 1665 begon de compagnie met het invoeren van de slavenhandel. De WIC werd failliet in 1791, dus werd Curaçao een echte Nederlandse kolonie. Vandaar de Nederlandse taal dat wordt gesproken op het eiland.

In 2010 werd het eiland onafhankelijk en nam het geen deel meer uit van de Nederlandse Antillen, dus ook van het Koninkrijk der Nederlanden.

 

Meer rapportages op Karel Verwey Fotografie.