Nepal

[FOTO’S] Karel Verwey in Nepal

Tijdens mijn reis door Nepal heb ik veel mooie foto’s kunnen maken. Ik ben in het gebied Kathmandu geweest, net als in andere laaggelegen gebieden wonen daar de meeste mensen. Deze reis was een mooie ervaring. Bekijk hieronder een aantal foto’s van mijn reis.

Over Nepal:

Officieel heet het land Federale Democratische Republiek Nepal. Het land is gelegen in de Himalaya tussen de landen India en China (Tibet).

Het land bestaat grotendeels uit bergen en heeft veertien bergen waarbij er acht hoger zijn dan achtduizend meter. Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, is daar één van. In het zuiden bevinden zich de wat lagere gebieden. Zo’n twintig procent van de oppervlakte is bruikbaar voor landbouw.

Ook kent Nepal meerdere verschillende klimaatgebieden. Dit komt mede door de vele hoogteverschillen door heel het land. Van een hooggebergteklimaat tot een subtropisch klimaat, het land heeft het bijna allemaal.

De bevolking van het land is meestal te vinden in de laaggelegen gebieden. Er wonen zo’n 29 miljoen mensen. De bevolking groeit met circa 1,6 procent per jaar.

Geef een reactie